Ressel.dk

Bornholm "Østersøens perle."

Vores sommerhus Kjærnahuzed

 

 
Kjærnahuzed ligger i Hasle by inden for bygrænsen, det har dog ikke altid været sådan, grunden har tidligere tilhørt Klemensker Strandmark. 
Klemensker Strandmark omgives af Haslekøbstads markjorder, Klemensker sogn og Vester herred ( Nyker sogn ), området udgør en 2½ km. sandede kyststrækning fra Hasle Købstads sydgrænse til mundingen af Baggeå og strækker sig ca. 1 km. ind i landet.
Området er ca. 1860 udskilt fra Klemensker sogn og ført ind under Hasle sogn. Om der tidligere har været bebyggelse på grunden vides ikke med sikkerhed men under udgravning til den nye tilbygning i 2009-2010 var der noget der godt kunne ligne en tidligere fodmur i  selv udgravnings området, men det blev aldrig undersøgt nærmere.
 
hej hej
 
Huset blev oprindeligt bygget færdigt på snedker værkstedet og leveret på en blokvogn, hvor en kran løftede det ind der hvor det står i dag.
Huset ligger på en 1200 kvadratmeter stor grund som dog har været større før i tiden men der er fra solgt dele af grunden i gennem tiderene. Grunden er beplantet med mange gamle frugtetræer som har stået der længe før huset blev bygget i 1962.
 
 
Her er en tegning af huset fra dem der oprindeligt havde bygget det og under her er en plantegning hvordan huset oprindeligt har være indrettet
 
 
Der hvor døren i køkkenet er blev der for mange år siden lukket af og lavet toilet og bruserum med adgang fra haven i pan plader og med betonfliser som gulvbelægning. det var den første start af tilbygninger for at tilpasse huset til de krav der var fra brugerene igennem tidererne. Sådan stod huset frem til engang i 1990 erne, så gik den forrige ejer i gang med at lave et rigtig baderum med toilet og skabsrum med direkte adgang fra sommerhuset der hvor det gamle toilet og baderum havde været den nye adgang til toilet og gang er lavet der hvor vinduet  i stuen er lige ved siden af køkkenet.
Vi overtog så huset i 2008 hvor hovedet blev lagt i blød og alle tanker og ideer gransket for at se hvordan sådan et hus kunne blive op to date med de krav nutidens bruger har. 
2009 fik vi byggetilladelse og vinteren 2009-2010 blev brugt på at bygge til og renovere det gamle så det i dag fremstår pæn og moderne sommerhus med en god funktionalite, med andre ord der hvad der skal være og det fremstår nyt og brugervenligt.
 
Under her vises plantegningen over huset idag og det der er rammet ind med grøn farve er det oprindelige hus bygget i 1962 dog med de ombygninger vi har foretaget.
 
 

Netavisen Bornholm.nu

28. november 2023

Seneste nyheder på Bornholm.nu
 • Blomstrende julestemning
  JUL - Det er skønt med julekugler og kravlenisser og adventskranse og juledekorationer, men der er ikke noget, der julepynter så godt som blomster. Og der er masser af julede udgaver, og i en tid med frost og måske også sne er det forunderligt at se, hvilken stemning blomster kan frembringe.
 • Mix din egen julesnaps i rekordfart
  JUL - Din hjemmelavede julesnaps behøver ikke trække i hverken hele eller halve år. Nogle få dage kan faktisk gøre det.
 • To uheld og flere bøder i Bornholms vintervejr
  BORNHOLM - Vintervejrets glatte føre var mandag aften årsag til to separate færdselsuheld, ifølge Bornholms Politi.
 • Færdselskontrol gav skrivearbejde
  BORNHOLM – Bornholms Politis færdselsafdeling fik en del skriveri ud af en kontrol mandag morgen.
 • 15 bilister kørte for stærkt
  AAKIRKEBY - Mandag havde Bornholms Politi fartkontrol på Rønnevej i Åkirkeby i fire timer fra kl. 07:45.


Copyright © 2013. All Rights Reserved - Hans Ressel.